Session: MD10 2e training

transition image

 

transition image

Oefening 1

Frontaal aannemen en Afronden

A passed naar B(1), B sprint richting de bal en neemt frontaal aan. B drijft de cirkel in en rondt af op het doel met een forehand slag. C en D doen hetzelfde maar ronden af met een backhand slag of flats.


transition image

 

transition image

Oefening 2

Indian Dribble 2x afronden op doel

Speler A dribbelt in hoog tempo met de indian dribbel om de pylonnen (1), drijft de cirkel in en rondt af op het doel (2) . Direct na het schot speelt speler B een tweede bal de cirkel in die speler a ook moet afronden op het doel. B sluit aan bij positie A. A gaat naar B.


transition image

 

transition image

Oefening 3

Liftpass met afrondng op doel

A sprint mee met de opdrijvende B (1). B geeft een liftpass over de pylonnen naar A. A drijft naar de volgende 3 pylonnen en B volgt (3). A geeft met een backhand een liftpass naar B. B drijft de cirkel in en rondt af op het doel. Wissels : A kruist achter B langs en gaat naar C, B gaat naar D. C gaat naar A en D gaat naar B.


transition image

 

transition image

Screen 4

Recht van aanval

Blauw valt aan en kan scoren in het normale doel. Oranje moet probere de bal in een van de twee vierkanten te krijgen. Binnen het vierkant mogen geen spelers worde aangevallen. Zodra de bal in enn van de vierkanten wordt gebracht draait het spel om. In dit geval mag Oranje dan in het normale hockeydoel scoren en moet Blauw dat recht weer verkrijgen door de bal in een van de vierkanten te krijgen.