Session: Trimhockey WK16

transition image

 

transition image

Warming up

Warming up 1 : A drijft de bal op en passed in de loop via een push naar B. A sluit aan bij B. B drijft op en passed naar C. B sluit aan bij A.

Warming up 2 : A flatst naar B (1), B kaats terug naar A en a loopt in richtin terugkomende bal (2). A flatst de bal diagonaal naar C (3). A gaat naar de positie van B (4), B gaat buiten de pylon om en sluit aan bij C (3). C en D doen dezelfde handelingen als A en B.


transition image

 

transition image

Oefening 1

Combinatie oefening

A passed naar B(1) en sprint richting doel (2) en krijgt de bal terug van B (2). A passd vervolgens door naar C (3) en sprint rechtdoor (4). C passed terug naar A (4), A drijft de cirkel in en rond af op het doel. A sprint vervolgens naar de ballen gelegen op de 23m lijn pakt een bal op maakt een reuze slalom (8) en een Lift (9) sluit vervolgens weer achter A aan. B en C blijven staan en wisselen na een paar minuten.


transition image

 

transition image

Oefening 2

Aanval over links met positieverandering

A passed naar B (1). Tijdens de pass sprint C naar X en D naar Y (1). B passed naar X (2) en sprint zelf richting cirkel (3). C passed van X naar Y (3) , Y passed naar de opgekomen B die arondt op het doel.(5). B gaat naar C (6), Y gaat naar A (6) en X gaat naar D. (4);


transition image

 

transition image

Oefening 3

Aanval en Verdediging

A moet de bal over de middellijn zien te drijven in het blauwe gebied vanuit zijn eigen oranje gebied door het duel van D te winnen. A begint met een pass naar achteren naar een van zijn steunen B en C. B en C mogen alleen naar A terugspelen. A mag altijd gebruik maken van B en C. B mag niet naar C overspelen of andersom. A moet zodanig vrijlopen dat hij op een gunstig moment de bal kan ontvangen en over de middellijn kan drijven. Lukt dat dan heeft hij een punt en mag hij meteen weerdoorgaan door een pass naar een van zijn steunpunten te geven. Verliest Oranje de bal aan speler B dan speelt dze eerst speler E of F aan om vervolgens de bal weer terug te krijgen en over de middellijn te dribbelen in het Oranje Gebied.


transition image

 

transition image

Oefening 4

Aanval over rechs met verdediger

A dribbelt met de bal richting doel en moet door een van de twee poortjes de verdediger passeren. Vervolgens drijft hij door naar de pylon bij de cirkel (1) en drijft om de pylon heen (2) en geeft voor (3) op de inkomende B (2) die aanneemt en afrondt op het doel. A gaat naar B, B gaat naar A. De verdediger na enige tijd wisselen.